Αλήθεια τι να πούμε; Τα ίδια;

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Μία ακόμη ήττα από τον ΠΑΟΚ, η έβδομη σε διάστημα ενός ημερολογιακού έτους (21 Μαρτίου 2021 - 20 Μαρτίου 2022), για την ΑΕΚ. Το να αναλύσουμε για μία ακόμη φορά το τι φταίει (αγωνιστικά) θα καταντήσουμε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας συνέχεια τα ίδια.

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην λεπτομέρεια (ο ΠΑΟΚ μέχρι το γκολ του Τσόλακ δεν είχε φάση και η ΑΕΚ δημιούργησε την πρώτη ουσιαστικά καλή της στιγμή στο φινάλε) η ΑΕΚ για μία ακόμη φορά χάνει... στις λεπτομέρειες! Δεν είναι σύμπτωση όταν γίνεται κανόνας. Η εξήγηση είναι μία και απλή: ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα, πιο συμπαγής, με ξεκάθαρο πλάνο στο γήπεδο.

"Σφιχτοδεμένος" και καλοδουλεμένος από τον Λουτσέσκου σε βαθμό που ακόμη κι όταν χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή εκτός ομάδας -τον Βαρέλα στην περίπτωσή μας- να μην γίνεται εμφανές στο παιχνίδι η μεγάλη χρονικά απουσία του λόγω της λειτουργίας του συνόλου.

Η προσέγγιση του Λουτσέσκου μου θυμίζει αρκετά τις ομάδες (και τον ποδοσφαιρική λογική) του Σάντος. Η λογική του κρατάμε το μηδέν με το μαχαίρι στα δόντια, "απονευρώνουμε" τον αντίπαλο και μετά το 60ό-70ό λεπτό "χτυπάμε" για τη νίκη. Ποδόσφαιρο τακτικής και ουσίας. Στον αντίποδα, στην ΑΕΚ δεν υπάρχει (γενικότερα) αγωνιστικό πλάνο.

Ισοφάριση ρεκόρ, πάει για νέο;


Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League η Κυριακάτικη ήττα στο ΟΑΚΑ ήταν η πέμπτη για την ΑΕΚ στην έδρα της μέσα στην τρέχουσα σεζόν καθώς προηγήθηκαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αυτές από Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Βόλο.

Έτσι η ΑΕΚ ισοφάρισε το ρεκόρ ηττών στην έδρα της για το πρωτάθλημα σε μία αγωνιστική. Πέντε ήττες έκανε και πέρσι στα 18 παιχνίδια σε κανονική περίοδο και play off. Όπως πέντε είχε κάνει και την αγωνιστική περίοδο 2012-13 σε 15 αγώνες μάλιστα, όταν και υποβιβάστηκε.

Έτσι καλείται να αποφύγει στα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που (της) απομένουν να χάσει ώστε να μην μεγαλώσει το αρνητικό της ρεκόρ. Ακόμη η ΑΕΚ έφτασε τις εννέα ήττες ανεξάρτητα έδρας στο πρωτάθλημα, ενώ πέρσι έκλεισε τη σεζόν με δέκα (10).

Περί Κριχόβιακ...


Πολύ κουβέντα "σήκωσε" και το ντεμπούτο του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ με τα κιτρινόμαυρα. Κατανοώ ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται και ότι πολλοί (μπορεί να) περίμεναν η παρουσία ενός (εξαιρετικού χωρίς αμφιβολία) ποδοσφαιριστή να αναβαθμίσει άμεσα την λειτουργία της ομάδας, αλλά βρε παιδιά... δεν λειτουργεί έτσι το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Αναρωτηθήκατε άραγε τι προσδοκίες θα έπρεπε να υπάρχουν από το ντεμπούτο ενός ποδοσφαιριστή που έχει κάνει μόνο δύο - τρεις προπονήσεις με την νέα του ομάδα, δεν γνωρίζει ακόμη -όχι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων του συμπαικτών αλλά- ούτε τα ονόματά τους συν του ότι έχει να αγωνισθεί σε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Δεκέμβρη;

Δηλαδή εν ολίγοις ποιος περίμενε κάτι περισσότερο από τον Κριχόβιακ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και (κυρίως) γιατί; Η δική μου απορία είναι γιατί ο Οφρυδόπουλος δεν ξεκίνησε τον Σιμάνσκι (αντί του Χατζησαφί) στο πλευρό του Κριχόβιακ μόνο και μόνο για έναν λόγο: γιατί είναι συμπαίκτες στην Εθνική Πολωνίας κι έχουν ήδη -εξ αιτίας αυτού- έναν κώδικα επικοινωνίας και συνεργασίας.

Κατανοώ γιατί επέλεξε τον Χατζησαφί και σε αυτό το παιχνίδι, αλλά λόγω Κριχόβιακ (που ήταν δεδομένο ότι θα ξεκινούσε) ίσως έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Επιτρέψτε πάντως να πω ότι με Σιμόες - Σιμάσκι εκτός αρχικής ενδεκάδας η ΑΕΚ είχε περίπου τα μισά κλεψίματα από τον ΠΑΟΚ (10 έναντι 18), λιγότερες από τις μισές επεμβάσεις (11-24) και το ένα τρίτο σε αποκρούσεις (2-6).

Ανασύνταξη δυνάμεων;


Μίνι διακοπή στο πρωτάθλημα και στα play off λόγω Εθνικών ομάδων. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ο Οφρυδόπουλος να εκμεταλλευθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να να δουλέψει πάνω σε κάτι καθώς είναι αρκετοί οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που απουσιάζουν (Μάνταλος, Τζαβέλλας, Ρότα, Τσούμπερ, Κριχόβιακ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Μοχαμάντι) συν τις υπόλοιπες απουσίες.

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος (3η αγωνιστική) θα βρει την ΑΕΚ (που δεν έχει νίκη ακόμη στα play off) στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" φιλοξενούμενη του πρωτοπόρου (και σίγουρου πρωταθλητή) Ολυμπιακού, από τον οποίο ηττήθηκε στην κανονική περίοδο τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)