Καλώς ήρθες Grzegorz Krychowiak!

Grzegorz Krychowiak
Σε μία τέτοια μεταγραφή, με έναν τέτοιου βεληνεκούς ποδοσφαιριστή, τα σχόλια μάλλον περιττεύουν. Μετρώ τις ώρες μέχρι την Κυριακή να τον δω αγωνιζόμενο με τα κιτρινόμαυρα!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την απόκτηση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Πολωνού διεθνή άσου Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1990 στην πόλη Γκριφίτσε της Πολωνίας. Από την ηλικία των 12 ετών άρχισε να αγωνίζεται σε διάφορες ακαδημίες ποδοσφαίρου και μέσω των συμμετοχών του στην Εθνική Πολωνίας Κ16, οι άνθρωποι της Μπορντό τον ανακάλυψαν και τον ενέταξαν στα τμήματα υποδομής της γαλλικής ομάδας, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Τον Νοέμβριο του 2009 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ρεμς, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε έως τον Ιούνιο του 2011. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ναντ (21 συμμετοχές), πριν επιστρέψει με μεταγραφή στη Ρεμς τον Ιούλιο του 2012. Συνολικά με τη φανέλα της Ρεμς αγωνίστηκε σε 131 παιχνίδια, έχοντας 12 γκολ και τρεις ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2014 έκανε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του, αφού η Σεβίλλη αγόρασε τα δικαιώματά του αντί 5,5 εκατ. ευρώ. Στην ισπανική ομάδα αγωνίστηκε για δύο χρόνια, καταγράφοντας 90 συμμετοχές (5 γκολ, 6 ασίστ). Τον Ιούλιο του 2016 η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε 27,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Με την ομάδα του Παρισιού αγωνίστηκε σε 19 ματς, ενώ ακολούθησαν οι δανεισμοί του στη Γουέστ Μπρομ (31 συμμετοχές, 3 ασίστ) και τη Λοκομοτίβ Μόσχας, με τη ρωσική ομάδα να τον αγοράζει τελικά το καλοκαίρι του 2019 καταβάλλοντας 12 εκατ. ευρώ και τον ίδιο να καταγράφει με τα χρώματά της 109 συμμετοχές, 23 γκολ και 15 ασίστ. Τον Αύγουστο του 2021 πήρε μεταγραφή στην Κράσνονταρ, με την οποία πρόλαβε να αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια (5 γκολ, 2 ασίστ).

Συνολικά στην πλούσια καριέρα του ο Κριχόβιακ έχει κατακτήσει δύο UEFA Europa League (σκοράροντας στον τελικό του 2015 απέναντι στη Ντνίπρο) με τη Σεβίλλη, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ Γαλλίας με την Παρί, όπως επίσης και δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας με τη Λοκομοτίβ.

Υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Πολωνίας και από το 2008 αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, με την οποία μετρά έως σήμερα 86 συμμετοχές (5 γκολ) όντας ο αρχηγός της. Έχει αγωνιστεί με την Πολωνία στην τελική φάση του Euro 2016 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Γκρεγκόρζ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!»

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο Πολωνός διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε στα Σπάτα και στο «Σεραφείδειο» και ντύθηκε για πρώτη φορά στα κιτρινόμαυρα στο πλαίσιο της παρουσίασής του.

Στη συνέχεια προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις (ως ποδοσφαιριστής του "δικεφάλου") στην κάμερα του ΑΕΚ TV. Αναλυτικά όσα είπε...

Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Είναι ένα νέο κεφάλαιο για μένα. Έπειτα από αυτή την πολιτική κατάσταση ήρθα εδώ για να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Άκουσα πολλά θετικά πράγματα για τους οπαδούς, άκουσα ότι είναι φανταστικοί. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, που θα ξεκινήσω προπονήσεις και θα παίξω ποδόσφαιρο.»

➤ Για την αγωνιστική του ετοιμότητα: «Είμαι έτοιμος να παίξω. Θα προπονηθώ αύριο, οπότε θα μπορούσε να γίνει πολύ γρήγορα. Όπως είπα πριν, σωματικά και πνευματικά είμαι έτοιμος να παίξω. Στο επόμενο παιχνίδι θα μπορούσα να παίξω.»

➤ Για τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ: «Ήταν σοβαρή και πολύ γρήγορη. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό να παίξω γρήγορα, γιατί σύντομα έχω παιχνίδια με την Εθνική και ήταν πολύ σημαντικό να είμαι έτοιμος γι’ αυτά τα παιχνίδια. Οπότε συνέβη μέσα σε δύο μέρες. Και τώρα είμαι εδώ να βοηθήσω την ομάδα, να χαρώ το ποδόσφαιρο… Είμαι πραγματικά χαρούμενος.»

➤ Για την προοπτική παραμονής του και την επόμενη σεζόν: «Είναι πολύ νωρίς. Όμως είμαι εδώ, βλέπω μια φανταστική ατμόσφαιρα στην ομάδα και στους οπαδούς, που είναι πολύ σημαντικό… Όμως για εμένα το πιο σημαντικό είναι τι θα συμβεί αύριο και το επόμενο παιχνίδι, όχι σε λίγους μήνες. Οπότε δεν το σκέφτομαι ακόμη.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «Βικελίδης» (videos)

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!