Απλά μαθήματα... αριθμητικής!

Πάγκος ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία (με προσδοκίες, όνειρα και στόχους υψηλούς). Η επιστροφή έγινε με τον άνθρωπο που την ανέβασε δύο κατηγορίες στον πάγκο της, τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος δεν έβγαλε τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Την απόλυσή του "Κολοσσού" ακολούθησε μία... αλληλουχία προσλήψεων και απολύσεων προπονητών! Ο μόνος που "έβγαλε" μία πλήρη αγωνιστική περίοδο ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ την χρονιά του τίτλου και της αήττητης πορείας στο Europa League.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος που ανέλαβε προ ημερών (και πήρε ήδη το βάπτισμα του πυρός στο ντέρμπι των "δικεφάλων") είναι το... νούμερο "17" από την ημέρα που η ΑΕΚ επέστρεψε. Τρεις θητείες έχει καταγράψει ο Χιμένεθ και δύο ο Στέλιος Μανωλάς (σε υπηρεσιακό ρόλο)!

Έγραφα χαρακτηριστικά σε τούτο το ιστολόγιο κάποια χρόνια πίσω (19 Οκτωβρίου 2016):

«(1) Δέλλας ↠ (2) Μανωλάς ↠ (3) Πογιέτ ↠ (4) Μανωλάς ↠ (5) Παναγιωτάρας ↠ (6) Κετσπάγια ↠ (7) Μοράις. Η "προπονητική διαδρομή" της ΑΕΚ τον τελευταίο χρόνο. Από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι τον φετινό. Ουσιαστικά το άρθρο τελειώνει εδώ! Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι, τα περικλείει όλα. Δεν είναι λειτουργία σοβαρής ομάδος αυτή.»

Πόσο επίκαιρο; Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα από τότε. Αναλυτικά η σκυτάλη (που άλλαξε χέρια 17 φορές) στην τεχνική ηγεσία της "Ένωσης" από την ημέρα που επέστρεψε, σε εξίμισι χρόνια δηλαδή:

Καλοκαίρι 2015 - Φεβρουάριος 2022


01. Τραϊανός Δέλλας
02. Στέλιος Μανωλάς
03. Γκουστάβο Πογιέτ
04. Στέλιος Μανωλάς
05. Νίκος Παναγιωτάρας
06. Τιμούρ Κετσπάγια
07. Ζοζέ Μοράις
08. Μανόλο Χιμένεθ
09. Μαρίνος Ουζουνίδης
10. Μανόλο Χιμένεθ
11. Μιγκέλ Καρντόσο
12. Νίκος Κωστένογλου
13. Μάσιμο Καρέρα
14. Μανόλο Χιμένεθ
15. Βλάνταν Μιλόγεβιτς
16. Αργύρης Γιαννίκης
17. Σωκράτης Οφρυδόπουλος

Δεν ξέρω αν έχουμε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Θα ήθελα πραγματικά να ήξερα αν υπάρχουν κι άλλες ομάδες που αλλάζουν με τέτοια συχνότητα προπονητές, αν και στην Ελλάδα αυτός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Και πάλι όμως...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Νίκη επί του Άρη και (επί) των... ημίψηλων παραγόντων!

ΚΑΕ ΑΕΚ: Περαστικά κυρία Πέπη

Ο τελικός, των τελικών, ω... τελικέ!

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός