Χιμένεθ: Συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την νίκη

Χιμένεθ
Για το ματς της Δευτέρας με τη Λαμία, για την κατάσταση της ΑΕΚ, για τις σκέψεις για τη συνέχεια, τον Τσιντώτα, αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση του "δικεφάλου μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη στον Γιώργο Βασιλείου. Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Nova για...

Την κατάσταση στα αποδυτήρια: «Μετά από νίκες είναι πιο εύκολο να ξεκουραστούν οι παίκτες, Ήταν μια νίκη βάλσαμο, παρ’ ότι αναγκαστήκαμε να κάνουμε αναγκαστικές αλλαγές.»

Τα προβλήματα που υπάρχουν με τραυματίες: «Έχει γίνει αποκατάσταση, δεν ξέρουμε αν είναι στο 100%, θα πρέπει να περιμένουμε ένα διάστημα. Είναι σχεδόν αδύνατο με αυτό το πρόγραμμα να αξιολογήσουμε 100%. Οι παίκτες κάνανε θεραπείες, εγώ πρέπει να πιστέψω σε αυτό που λένε οι παίκτες ότι είναι καλά.»

Το αν θα βλέπουμε αλλαγές: «Αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να το κάνουμε. Αν κάνεις πέντε αλλαγές δεν είναι καλό, οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν. Δεν είναι καλό να κάνεις πέντε αναγκαστικές αλλαγές. Αυτό που περισσότερο χρειαζόμαστε είναι οι νίκες για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Αυτό χρειάζονται και οι παίκτες για να το πιστέψουν περισσότερο.»

Τις πρώτες του ημέρες στην ΑΕΚ: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση των παικτών. Αυτό εξαρτάται και από τον καθ’ ένα παίκτη. Οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε εμείς, ούτε οι προηγούμενοι. Αν μπορούσα να ευχηθώ κάτι, θα ήθελα να έχω 2 εβδομάδες για να δουλέψω με την ομάδα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από την ομάδα.»

Την εμφάνιση Αθανασιάδη και την περίπτωση Τσιντώτα: «Μίλησα με όλους τους τερματοφύλακες. Αν δείτε τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν εδώ, πάντα είχα 2, 3 καλούς τερματοφύλακες. Είχαμε Ανέστη, Μπάρκα και Τσιντώτα. Έφυγε ο πρώτος, συνεχίσαμε με τος άλλους δύο. Έφυγε ο Μπάρκας και τώρα είναι ο Τσιντώτας και και ο Αθανασιάδης.

Να τους έχουμε σε καλή κατάσταση και τους δύο. Πάντα έπαιζαν όλοι με εμένα. Δεν μπορείς να έχεις έναν πολύ καλό και έναν που δεν τον υπολογίζεις. Γιατί σαν άνθρωπος μπορεί αν έχει μια κακή περίοδο, μπορεί να αποβληθεί. Το καλό είναι να έχεις δύο καλούς τερματοφύλακες. Εγώ αυτό που περιμένω είναι να βοηθήσω τον Αθανασιάση γιατί δεν είχε παιχνίδια.

Και να προστατεύσω τον Τσιντώτα που δέχτηκε τα γκολ αλλά δεν είναι ο μόνος φταίχτης. Ο πρώτος αμυντικός ήταν ο Ολιβέιρα στο τελευταίο παιχνίδι. Χρειάζομαι τον καλύτερο Τσιντώτα και με προπόνηση θα επιστρέψει. Ο Αθανασιάδης θα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να παίξει κι αυτός. Εδώ κανείς δεν είναι για διακοπές.»

Το αν υπάρχει κάποιο πλάνο ενίσχυσης: «Οι μεγάλες ομάδες έχουν σαν στόχο να κατακτούν τίτλους αυτό πρέπει να κάνει και η ΑΕΚ. Στο μυαλό μιας μεγάλης ομάδας αυτός είναι ο στόχος. Θα πρέπει να είναι μια ομάδα που θα βρίσκεται σε διαρκή φάση να ψάχνει τον καλύτερο τρόπο για να βελτιώνεται. Πρέπει να δούμε την αγορά τώρα και την αγορά του καλοκαιριού. Αυτό ειναι θεμα που θα μιλήσει η διοίκηση και ο Κονέ. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες και είναι υποχρέωση μου να φτιάξω μία ομάδα.»

Τον Αλμπάνη: «Πρέπει να δουλεύουμε στο τώρα με το βλέμμα στο μέλλον. Περιμένουμε πολλά από τον Αλμπάνη.»

Το ματς με τη Λαμία: «Έχω δει καλά τη Λαμία. Για εμάς η πρώτιστη ανάγκη είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Σήμερα πρέπει να είναι η πιο σημαντική μέρα για όλους.»

Τα πλάνα του και πόσες αλλαγές θα κάνει: «Έχω στο μυαλό μου τον τρόπο. Αλλά όπως είπαμε, αυτό που πρέπει να κάνουμε τους 5-6 παίκτες που είναι στο όριο του να παίξουν ή όχι. Αυτό θα πουν όλοι ότι είναι καλά αλλά δεν θέλω απλά να βγουν και να παίξουν, εγώ ζητάω να είναι ανταγωνιστικοί.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε