Η στατιστική εικόνα του αγώνα με Παναιτωλικό

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού χάρη στο τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Ο "δικέφαλος" σκόραρε μία φορά σε οκτώ τελικές προσπάθειες. Οι τρεις ήταν με σουτ εκτός περιοχής, οι τρεις με σουτ εντός περιοχής και η μία με κεφαλιά. Ο Κνετ υποχρεώθηκε σε τέσσερις αποκρούσεις και συνολικά ο Παναιτωλικός σε 13 επεμβάσεις και 17 κλεψίματα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο δύο τελικές στο παιχνίδι (ένα σουτ εκτός κι ένα εντός περιοχής) με τον Αθανασιάδη να χρειάζεται να επέμβει μόλις μία φορά. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν επτά (7) επεμβάσεις και 16 κλεψίματα διατηρώντας το "μηδέν" στην άμυνα μετά από καιρό. Ο "δικέφαλος" υπέπεσε σε 34 λάθη (περίπου ένα ανά τρία λεπτά δηλαδή), παραχώρησε δύο και κέρδισε πέντε κόρνερ.

Σε ατομικό επίπεδο:

⏩ Ο Γαλανόπουλος σκόραρε για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν στην (μόλις) τέταρτη συμμετοχή του (και πρώτη ως βασικός). Ισοφάρισε την καλύτερή του επίδοση στο σκοράρισμα που ήταν την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 (δύο γκολ σε 18 συμμετοχές).

⏩ Ο Πέτρος Μάνταλος πρόσθεσε μία ακόμη ασίστ στο ενεργητικό του, φθάνοντας τις έξι (6) μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα (είναι δεύτερος, επτά έχει ο Φορτούνης). Έπιασε ήδη την δεύτερη καλύτερη επίδοσή του σε επίπεδο Super League (έξι ασίστ είχε το 2018-19 σε 25 ματς και το 2016-17 σε 31) και κυνηγά το περσινό ρεκόρ των ένδεκα (11) ασίστ (σε τριάντα παιχνίδια).

⏩ Οι τελικές τελικές προσπάθειες έγιναν από τον Τάνκοβιτς (τρεις), τον Λιβάι Γκαρσία (τρεις), τον Μάρκο Λιβάια (μία) συν το γκολ του Γαλανόπουλου. Είναι (άκρως) χαρακτηριστικό ότι ο σέντερ φορ της ομάδας, Νέλσον Ολιβέιρα, δεν κατάγραψε τελική στα 95 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε.

⏩ Τις περισσότερες πάσες (με διαφορά από τον δεύτερο) τις έδωσε (ποιος άλλος;) ο Μάνταλος. "Μοίρασε" 14 στα 79 λεπτά που αγωνίσθηκε. Ακολουθεί ο Σά(κ)χοφ με οκτώ (8).

Ολιβέιρα (6), Λιβάια (6), Μάνταλος (5) και Σά(κ)χοφ (4) υπέπεσαν στα περισσότερα λάθη.

⏩ Πρώτος στα κλεψίματα ο Μάριο Μιτάι. Είχε τέσσερα σε 78 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής.

Γαλανόπουλος και Μάνταλος υπέπεσαν στα περισσότερα φάουλ (από τρία), Ο Μιτάι κέρδισε τα περισσότερα (πέντε).

Αυτή ήταν μία γενική καταγραφή της στατιστικής εικόνας της ΑΕΚ και των ποδοσφαιριστών της στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό όπως τα κατέγραψε (τα στατιστικά) η διοργανώτρια αρχή (Super League) στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)