Χιμένεθ: Προτιμώ το 1-0 από το 5-4

Χιμένεθ
Αναγνώρισε ότι η ΑΕΚ δεν έκανε καλό παιχνίδι, αλλά δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη επί της Λαμίας ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ. Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova μετά το φινάλε του αγώνα στην Λαμία για...

Tο "αγαπημένο" του 1-0:

«Τέτοιου είδους ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές, ειδικά όταν παίζουν εντός έδρας. Υποχρεώνουν τις αντίπαλες ομάδες, που θεωρητικά είναι καλές στην τεχνική κατάσταση, να παίζουν με μεγάλες μπάλες. Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο, αλλά η ΑΕΚ όταν δέχεται μεγάλες μπάλες στην περιοχή της ξέρει και να αμύνεται. Περάσαμε γύρω στα 40 λεπτά με έναν αμυντικό λιγότερο και οι αλλαγές που έγιναν, αφορούσαν μέσους και επιθετικούς και η ομάδα αντεπεξήλθε.»

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ βγάζει εικόνα ομάδας που αμύνεται και επιτίθεται μαζικά;

«Εγώ ως προπονητής προτιμώ να κερδίζω 1-0, παρά... 5-4 για παράδειγμα. Αλλα είμαστε η ΑΕΚ. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Δεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, αλλα με παίκτη λιγότερο και εκτός έδρας τα καταφέραμε.»

Το αν περίμενε στο πρώτο ημίχρονο μεγαλύτερη ηρεμία στις πάσες;

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε 2-3 ξεκάθαρες φάσεις. Μολις δέχθηκε η Λαμία το γκολ αποφάσισε να μην μας αφήσει να κυκλοφορήσουμε. Προσπάθησε να παίξει με μεγάλες μπάλες και δεν μου άρεσε που παίζαμε κοντά στην περιοχή μας. Ευτυχώς ξέραμε να αμυνθούμε, αλλά πρέπει να παίζουμε πολύ πιο ψηλά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να παίξουμε πιο ψηλά γιατί η αποβολή του Ινσούα δεν μας βοήθησε. Παίξαμε όμως ψηλά την άμυνα.»

Την στιγμή που γύρισε στον πάγκο του και ζήτησε απ’ όλους να εμψυχώσουν την ομάδα, μετά την ατομική προσπάθεια και την ευκαιρία του Ολιβέιρα;

«Εμεις εδώ όλοι είμαστε ΑΕΚ. Ολοι ανεβήκαμε στο λεωφορείο όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Ολοι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση.»

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα