Το παρελθόν των αναμετρήσεων με Παναιτωλικό

Συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ είναι η παράδοση των αγώνων με τον Παναιτωλικό. Σε επίπεδο πρωταθλήματος ο δικέφαλος ως γηπεδούχος έχει επτά νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις και μόλις μία ισοπαλία (το "λευκό" 0-0 την σεζόν 2016-17). Έχει σκοράρει είκοσι φορές και μόλις μία ο Παναιτωλικός (με τον Χόρχε Ντίας πέρυσι στην ήττα της ομάδας του Αγρινίου με 3-1). Η διοργανώτρια Super League αναφέρει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- για το παρελθόν των δύο ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική:

«Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα εναντίον του Παναιτωλικού, βάζοντας δέκα γκολ, ενώ η ομάδα του Αγρινίου έχει πετύχει ένα. Πέρσι βρέθηκαν αντίπαλοι και στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μετά από ισοπαλία στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ πέτυχε ευρεία νίκη στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός νίκησε για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2018 στην έδρα του Δεν έχουν ισοπαλία στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους, μετά τη μοναδική που έχει εμφανιστεί, το 0-0 του Ιανουαρίου του 2017 στο "Σπύρος Λούης".

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα επτά από τα οκτώ στην έδρα της, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία 0-0, που αναφέρθηκε παραπάνω. Στο περσινό 3-1, ο Παναιτωλικός πέτυχε και το μοναδικό του γκολ στην έδρα της ΑΕΚ, με το Χόρχε Ντίας, καθώς στους οκτώ αγώνες με την ΑΕΚ γηπεδούχο τα γκολ είναι τώρα 20-1!
»

ΑΕΚ - Παναιτωλικός σε αριθμούς

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 13
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Παναιτωλικού: 3

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 7
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Στον πρώτο γύρο (19/09/2020): Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2 (68' Λιβάγια, 87' Μάνταλος)
Πέρυσι (05/01/2020): ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-1 (29' Λιβάγια, 56' Λιβάγια, 83' Βέρντε / 42' Χόρχε Ντίας)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)