Το πρώτο crash test του Μανόλο

Η 11άδα της ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ κι έκανε την πρώτη προπόνηση στις 27 Δεκεμβρίου 2020. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δύο (και κάτι) εβδομάδες δουλειάς στα Σπάτα. Διάστημα πάρα πολύ μικρό για να κριθεί και μάλιστα με δεδομένο ότι ο Γενάρης είναι φορτωμένος με παιχνίδια (εννέα αναμετρήσεις σε 28 ημέρες) ο χρόνος για εποικοδομητική δουλειά (κι όχι απλά διαχείριση) λιγοστεύει (επικίνδυνα).

Υπό αυτή την έννοια ούτε το (εξ' αναβολής) παιχνίδι με τον Άρη μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "crash test" για την ΑΕΚ του Μανόλο. Από την άλλη είναι -ουσιαστικά- το πρώτο δυνατό τεστ του Ισπανού προπονητή στην τέταρτη θητεία του στην ΑΕΚ.

Θα ρωτήσετε δικαίως: το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν τέτοιο; Νομίζω πως όχι. Ως πρώτο ματς με ελάχιστες ημέρες προπονήσεων δεν υπήρχε η απαίτηση για δραματικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Όχι στον πραγματικό κόσμο τουλάχιστον. Ακολούθησαν δύο νίκες με "μισό - μηδέν".

Ακόμη κι εκείνες δεν αποτελούν κριτήριο της νέας δυναμικής που μπορεί να αποκτήσει η ΑΕΚ υπό την καθοδήγηση του Χιμένεθ. Ναι μεν είδαμε την φιλοσοφία του Μανόλο (άμυνα "γρανίτης", σφιχτοδεμένη αμυντική λειτουργία, παίκτες - μαχητές με το μαχαίρι στα δόντια και το γκολ θα έρθει), αλλά με αντιπάλους δύο από τις τρεις τελευταίες βαθμολογικά ομάδες του πρωταθλήματος.

Υπό αυτή την έννοια το ματς στο "Κλέανθης Βικελίδης" διαφέρει από τα προηγούμενα. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας ομάδα που είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία και -δείχνει να- βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αναμένουμε την αναμέτρηση για να δούμε τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα