2η σερί νίκη η ΑΕΚ, 1-0 στην Λαμία (video)

ΑΕΚ (γκολ στην Λαμία)
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0) για την ΑΕΚ που έφυγε με το τρίποντο από την Λαμία στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πέτυχε το "χρυσό" γκολ στο ένατο λεπτό (με το όγδοο γκολ στο πρωτάθλημα σε 13 παιχνίδια), ενώ είχε και δοκάρι λίγα λεπτά αργότερα. Με παίκτη λιγότερο για 41 λεπτά αγωνίσθηκε ο "δικέφαλος" λόγω της αποβολής του Εμάνουελ Ινσούα.

Λιγοστές οι καλές στιγμές στο παιχνίδι με την Λαμία να μην απειλεί ουσιαστικά. Δύο καλά, αλλά άστοχα, σουτ του Προβυδάκη στο πρώτο ημίχρονο (32' και 39') και μία προσπάθεια αντεπίθεσης με τον Αραμπούλι, μετά από τρομερή μπαλιά του Ντέλετιτς, που έκοψε έγκαιρα ο Νεντελτσιάρου στην επανάληψη (64') ήταν οι καλύτερες στιγμές της.

Η (επιθετική) εικόνα της ΑΕΚ στο ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος":

9' ΓΚΟΛ 0-1. Εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, στο τείχος προσέκρουσε η μπάλα, αυτή έφθασε στον Αλμπάνη, ο Τάνκοβιτς ξαναπήρε κι έκανε την προβολή στο ημικύκλιο, προς τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος με πλάτη στο τέρμα και με κόσμο γύρω του γύρισε το κορμί κι έκανε το σουτ, έβαλε φάλτσα κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Επασί.


17' Κάθετη πάσα της μπάλας του Τάνκοβιτς που έβγαλε τετ α τετ τον Μπακάκη, πλάσαρε ο ακραίος μπακ της ΑΕΚ, βγήκε κι έπεσε στα πόδια του ο Επασί σώζοντας την εστία του.

21' ΔΟΚΑΡΙ. Σέντρα του Ινσούα απο αριστερά, κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα χτυπάει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού και έφυγε εκτός.

22' Πολύ καλό σουτ του Τάνκοβιτς από το ύψος της περιοχής και προς τα δεξιά, ελάχιστα άουτ η μπάλα.

53' ΑΠΟΒΟΛΗ. Ο Ινσούα στην προσπάθειά του να βρει την μπάλα και να την πάρει από τον πεσμένο Προβυδάκη, πατάει παρατεταμένα τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

72' Ο Ολιβέιρα έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια με κούρσα 40 μέτρων αφού πρώτα έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το διαγώνιο τελείωμα, αλλά ο Επασί μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Διοργάνωση: Πρωτάθλημα
Διοργανώτρια: Super League
Αγωνιστική: 16η
Αναμέτρηση: Λαμία - ΑΕΚ 0-1
Σκόρερ: Καρίμ Ανσαριφάρντ (9')
Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος"
Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 19:30

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών) - Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας / Λευκάδας)
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)
Παρατηρητής διαιτησίας: Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων)

Κίτρινες κάρτες: Ρόμανιτς (25'), Βασιλακάκης (43'), Τζανδάρης (66'), Ολιβέιρα (68').

Κόκκινη κάρτα: Ινσούα (53').

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βλάχος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59' Τσανδάρης), Μπιάρναρσον (74' Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης (59' Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59' Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63' Τιρόνε), Καραμάνος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69' Κρίστισιτς), Σιμόες, Μάνταλος (62' Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (57' Λόπες), Τάνκοβιτς (69' Λιβάια), Ανσαριφάρντ (62' Ολιβέιρα).

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας...

Ντέρμπι «δικεφάλων» και ντέρμπι κορυφής (μέρος 2ο)

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Η γιορτή για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ (video)