Τα εκτός έδρας ματς και άλλα στατιστικά από την Τρίπολη

Παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν
Έγραφα σε τούτο το ιστολόγιο την τελευταία ημέρα του Αυγούστου στον επίλογο της ανάρτησης με τίτλο "Από την Τραπεζούντα στην Τρίπολη":

«Και κάτι τελευταίο στατιστικής φύσεως. Πέντε επίσημα παιχνίδια έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ στην νέα αγωνιστική περίοδο. Τρία εντός (Κραϊόβα, Ξάνθη, Τράμπζονσπορ) και δύο εκτός (Ρουμανία, Τουρκία). Το εντυπωσιακό είναι πως η ΑΕΚ εκτός έδρας έχει το απόλυτο σε νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί τέρμα, ενώ στο ΟΑΚΑ δεν έχει γνωρίσει ακόμη την χαρά της νίκης (μία ισοπαλία - δύο ήττες). Εύχομαι να διατηρηθεί η φετινή παράδοση των εκτός έδρας αγώνων και αύριο στην Τρίπολη.»

Τελικά η (μίνι) παράδοση που έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της νέας σεζόν επιβεβαιώθηκε και στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Με μία μικρή διαφοροποίηση βέβαια που δεν επιφέρει κάποια αλλαγή επί της ουσίας: δέχθηκε (δύο) γκολ. Το απόλυτο νικών όμως στα φετινά εκτός έδρας ματς παραμένει. Τρία στα τρία. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει νικήσει στο γήπεδό της (επίσης σε τρία ματς).

Ενδιαφέροντα στατιστικά που προέκυψαν από το ματς της Τρίπολης:

α) Η νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα ήταν η 375η εκτός έδρας στην ιστορία του "δικεφάλου" στην Α' Εθνική. Ποσοστό νικών μακριά από το γήπεδό της: 39,8%. Οι ομάδες με τις περισσότερες νίκες εκτός έδρας στην ιστορία (συμπεριλαμβάνονται και τα ματς των play off):

1. Ολυμπιακός 500 (52.0%)
2. Παναθηναϊκός 457 (46.6%)
3. ΑΕΚ 375 (39.8%)
4. ΠΑΟΚ 289 (29.5%)

β) Την προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ είχε πετύχει νίκη εκτός έδρας με το ίδιο σκορ (3-2) ο Κωστένογλου ήταν... αντίπαλος. Στις 10 Απριλίου 2011 η ΑΕΚ επικρατούσε 3-2 στη Λάρισα και τότε ο Κωστένογλου ήταν προπονητής της ΑΕΛ.

γ) Η ΑΕΚ νίκησε σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια τον Αστέρα Τρίπολης για πρώτη φορά. Επίσης κατάφερε να κερδίσει στην Τρίπολη για δεύτερη φορά στη σειρά παίζοντας εκεί στον πρώτο γύρο, αφού είχε χάσει και στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

δ) Το 2-3 επέστρεψε ως σκορ στο πρωτάθλημα μετά από δύο ολόκληρες σεζόν! Ποτέ στην ιστορία από το 1959 δεν είχε τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Είχε να εμφανιστεί από τις 2 Απριλίου 2017, όταν η ΑΕΚ έχανε στην έδρα της από τον Παναθηναϊκό 3-2 με γκολ του Μπεργκ στο 90ο λεπτό.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Καλή ΑΕΚ, κακός Άρης, άνετη νίκη (videos)

Τα στατιστικά της ΑΕΚ στον 1ο γύρο των play off

Έπιασε τον Χόκαν Σάντμπεργκ ο Πόνσε

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός