Σωστή η απόφαση για Κωστένογλου;

Ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου
«Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ανακοινώνει ότι ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και παραμένει στα καθήκοντά του ως πρώτος προπονητής.

Στο τιμ του 49χρονου Ελληνα τεχνικού, που έχει υπηρετήσει την ΑΕΚ για έντεκα συνεχόμενα χρόνια ως ποδοσφαιριστής έχοντας κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας και ήδη διανύει την τρίτη του θητεία ως προπονητής, προστίθενται ο Γιώργος Αλεξόπουλος, μέχρι σήμερα προπονητής της ομάδας Κ19 της ΑΕΚ, ως βοηθός προπονητή και ο Παναγιώτης Βούλγαρης, στη δεύτερη θητεία στην ομάδα μας, ως γυμναστής.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει το δικό της "ευχαριστώ" στον Νίκο Κωστένογλου για την άμεση και απόλυτα επιτυχημένη ανταπόκριση στην ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε πριν από μία εβδομάδα και εύχεται σε αυτόν και στους συνεργάτες του να έχουν την ίδια επιτυχία στη συνέχεια της άσκησης των καθηκόντων τους για την επίτευξη των υψηλών στόχων της ομάδας μας.»


Με αυτή την ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημοποίησε αυτό που διαφαινόταν τις τελευταίες ημέρες έπειτα κι από το επικό "διπλό" στην Τρίπολη. Έπραξε σωστά; Έπραξε λανθασμένα; Μονάχα ο χρόνος θα το κρίνει αυτό.

Είναι αλήθεια πως οι σπουδαίες νίκες σε Τουρκία (παρότι χωρίς αντίκρισμα γιατί αποκλείσθηκε η ΑΕΚ) και Τρίπολη επανέφερε το χαμόγελο στις τάξεις του οργανισμού. Στους παίκτες, στους φιλάθλους, στην "περιρρέουσα" ατμόσφαιρα. Δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί η διοίκηση.

Ιδιαίτερα από την στιγμή που δεν φαινόταν καλύτερη εναλλακτική στον ορίζοντα. Η αλήθεια είναι πως το μόνο όνομα τεχνικού που δημοσιοποιήθηκε ήταν του Πογέτ. Προφανώς θα έγιναν επαφές και με άλλους προπονητές, χωρίς πάντως να διαρρεύσει κάτι.

Αφού δεν γνωρίζουμε τις πιθανές εναλλακτικές δεν μπορούμε να μπούμε και στην διαδικασία να κρίνουμε αν ήταν ορθή η απόφαση για την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Κωστένογλου. Το ποιόν του το γνωρίζουμε. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Είναι χρόνια στον οργανισμό της ΑΕΚ και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής (και σε άλλα πόστα).

Σε γενικές γραμμές η προπονητική του καριέρα δεν "πείθει". Στην ΑΕΚ είναι η τρίτη του θητεία. Τι απέδειξαν οι προηγούμενες δύο; Ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά στην διαχείριση, αλλά όχι στην δημιουργία. Το ότι δεν έχει "στεριώσει" σε ομάδα δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Συμβατική λύση για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Πόσο περιορισμένο; Δεν μπορώ να το απαντήσω. Νομίζω όμως ότι ο Ίβιτς έχει ξεκινήσει ήδη να ενημερώνει την ατζέντα του με πιθανές περιπτώσεις τεχνικών που μας "ταιριάζουν".

Στον αντίποδα βέβαια υπάρχει και το κομμάτι των ποδοσφαιριστών. Από την στιγμή που (οι περισσότεροι τουλάχιστον) δήλωναν υπέρ της παραμονής του η διοίκηση δεν μπορούσε να το αγνοήσει. (Διαβάστε πχ τις δηλώσεις του Λιβάια μετά το ματς της Τρίπολης.)

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα