Μία απορία μονάχα...

Άρθρο σχετικά με την νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι
Η ΑΕΚ παρουσίασε στο Περιστέρι το συνηθισμένο της πρόσωπο. Δυνατό "μπάσιμο" στα πρώτα 10-15 λεπτά, καλύτερη -σε γενικές γραμμές- στην πρώτη ώρα του αγώνα, μετά το 60 λεπτό αρχίζει (σταδιακά) να ξεμένει από δυνάμεις. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τα περισσότερα φετινά εκτός έδρας ματς είναι το ότι δεν ισοφαρίστηκε στο φινάλε. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό.

Το ματς πήγε όπως το περιμέναμε. "Σφιχτό", χωρίς πολλές ευκαιρίες (τρεις - τέσσερις σε όλο το παιχνίδι η ΑΕΚ, ΚΑΜΙΑ -πλην του ακυρωθέντος τέρματος- ο Ατρόμητος) κι όποιος βάλει το γκολ κερδίζει. Τώρα -θα μου πείτε δικαίως- δεν μπήκε ένα, αλλά τρία τέρματα. Όλα κανονικά!

Δεν κατανοώ τις "κραυγές" από πλευράς Ατρομήτου, ειλικρινά. ΝΑΙ, σου ακύρωσε γκολ που έπρεπε να μετρήσει, αλλά το ίδιο έκανε νωρίτερα και στον αντίπαλό σου. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να μιλάς για αδικία τονίζοντας το ένα κι αποσιωπώντας το άλλο. Δεν είναι τίμιο. Πως περιμένεις να σε πάρουν στα σοβαρά;

Στα αγωνιστικά δεν θέλω να σταθώ. Στο πως "ρολάρει" το 4-3-3 κι όλα τα συναφή. Θα το κάνουμε εν καιρώ. Μία απορία όμως που απευθύνεται στον Μανόλο Χιμένεθ: αποφασίζεις να περάσεις στο 87ο λεπτό σέντερ φορ και βάζεις τον Πέκχαρτ αντί του Μάνταλου (περνώντας τον Αραούχο στο πλάι).

Το ερώτημά μου είναι γιατί τον Πέκχαρτ κι όχι τον Αραβίδη; Σε εκείνο το χρονικό σημείο ήθελες έναν δυνατό και γρήγορο επιθετικό γεμάτο ενέργεια, να καλύπτει χώρους και να πρεσάρει την αντίπαλη άμυνα, ξεκουράζοντας και τις πίσω "γραμμές" (η πίεση στις οποίες είχε αυξηθεί).

Γιατί ένα ψηλό, βαρύ κορμί όταν η ομάδα βρίσκεται σε φάση άμυνας; Αν μου πει κάποιος "έλα μωρέ στο 87' τον έβαλε" θα ανταπαντήσω ότι παίχθηκαν κοντά δέκα λεπτά αγώνα (με τις καθυστερήσεις). Δεν το λες μικρό το χρονικό διάστημα. Πιθανή εξήγηση που βρίσκω είναι ότι ήθελε ένα ακόμη ψηλό κορμί για τα γεμίσματα των τελευταίων λεπτών (των αντιπάλων) κι άλλο δεν υπήρχε στον πάγκο...

ΥΓ. Το "κράξιμο" και το "κόλλημα" μερίδας φίλων της ΑΕΚ με τον Μάνταλο και τον Ντίντακ, ειλικρινά, δεν το κατανοώ. Μάλλον βλέπω άλλα παιχνίδια, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα