"Ο βασιλιάς είναι γυμνός"

Άρθρο για την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό στάδιο
Πάμε στα εύκολα πρώτα: "γ@μ@ την ατυχία"! Πόσο συχνά συμβαίνει να μένεις με δέκα παίκτες (σχεδόν) από την αρχή του αγώνα, να χάνεις πέναλτι στο ημίωρο και τελικά να ισοφαρίζεσαι με γκολ offside στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων; Όλα αυτά μαζί, σε ένα ματς; Δηλαδή η θεά τύχη όχι μόνο σου έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα, αλλά σε μούντζωσε κιόλας!

Προσπερνάμε, πάμε στα δύσκολα: ο Μοράις δείχνει ότι την "στρώνει" σιγά - σιγά την ομάδα. Η ΑΕΚ απέκτησε πλάνο και τρόπο να το εφαρμόσει (το δεύτερο είναι το δύσκολο). Παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται και αποκτά μέση, αρχή και τέλος στον τρόπο που αγωνίζεται. Αυτό που δείχνει ότι δεν μπορεί να αποβάλει (ακόμη) είναι η αφέλεια με την οποία αντιμετωπίζει το ματς όταν προηγείται.

Αν δεν μ' απατά η μνήμη είναι το τέταρτο παιχνίδι με τον Μοράις στον πάγκο όπου η ομάδα προηγείται κι αδυνατεί να κερδίσει. (Τις δύο φορές μάλιστα προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά!) Όλα αυτά κόντρα σε (θεωρητικά τουλάχιστον) ασθενέστερες ομάδες. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και φανερώνει (ανησυχητικό) μοτίβο.

Έγραφα στις αρχές Νοεμβρίου: «Ο Μοράις προσπαθεί να βάλει σε μία τάξη την ΑΕΚ. Τα πρώτα βήματα δείχνουν πως κάτι "κινείται". Στην διαχείριση των αγώνων όμως πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Να γίνει πιο κυνικός. Στόχος είναι η νίκη. Η καλή εμφάνιση είναι δευτερεύων παράγοντας. Στο 2-0 το "κλειδώνεις" το ματς...»

Η ΑΕΚ έχει δώσει δικαίωμα σε κάθε ομάδα να πιστεύει ότι μπορεί να "πάρει" αποτέλεσμα (και μέσα στο ΟΑΚΑ) ακόμη κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ. Δεν πείθει ότι ελέγχει, ότι είναι το "αφεντικό" τον αγώνα. Οι ομάδες δομούνται και "χτίζουν" χαρακτήρα μέσα από τις νίκες. Πρώτα ντύνομαι (για να μην κρυώνω) και μετά μ' απασχολεί η εμφάνιση κι η άνεση.

Ο Μοράις το "πάει" αντίστροφα. Μοναχά που όταν σου λείπουν τα ρούχα δεν μπορείς να ντυθείς με "στυλ". Κινδυνεύεις να την πατήσεις σαν τον βασιλιά στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Που κυκλοφορούσε γυμνός, αλλά νομίζε ότι φορούσε εντυπωσιακά ρούχα φτιαγμένα από ειδικό ύφασμα που το έβλεπαν μόνο οι έξυπνοι...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα