Περί της εμφάνισης της ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης"

Άρθρο για την βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό
Κανονικά δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ και η "τριάρα" από τον Ολυμπιακό. Έδειξε κάτι διαφορετικό απ' ότι είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος; ΟΧΙ, απλά ο αντίπαλος ήταν (πολύ) καλύτερος από Ξάνθη, Βέροια, Ηρακλή. Αυτό είναι όλο.

Το ερώτημα δεν είναι γιατί την διέσυρε ο Ολυμπιακός, αλλά γιατί δεν έχει πλάνο στο παιχνίδι της. Ούτε επιθετικό (παίκτες που στηρίζονται στις -όποιες- ατομικές ενέργειες), ούτε αμυντικό (δείτε πόσο εύκολα κυκλοφορούν την μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ οι αντίπαλοί της ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ). Γιατί; Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Είναι δουλειά του Κετσπάγια να τα απαντήσει και (κυρίως) να τα λύσει...

ΥΓ.1 Έγραφα προχθές για τα δεδομένα της ΑΕΚ ενόψει του χθεσινού αγώνα (χωρίς να γνωρίζω και για την απουσία του Σιμόες). Φάνηκαν όλα στο γήπεδο. Η απουσία ενός σημείου αναφοράς στην επίθεση (Αλμέιδα), η απουσία ικανών εναλλακτικών λύσεων (απουσία Βάργκας), η ανετοιμότητα παικτών όπως οι Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκάλο, Λέσκοτ, η "αλχημική" ενδεκάδα (πχ Λαμπρόπουλος αμυντικό χαφ, Μπακασέτας σέντερ φορ).

ΥΓ.2 Τι συμβαίνει και οι περισσότεροι περσινοί ποδοσφαιριστές εμφανίζονται φέτος κατώτεροι; Φταίνε μόνο οι τραυματισμοί (Γκάλο, Σιμόες); Θυμίζει (πχ) σε τίποτα ο Γιόχανσον τον περσινό "ογκόλιθο" στα χαφ; Δείτε ακόμη και την περίπτωση Πέκχαρτ. Χωρίς να είναι τίποτε ιδιαίτερο, πέρυσι τουλάχιστον έκανε τα βασικά. Φέτος δυσκολεύεται ακόμη και να... σταθεί στα πόδια του!

ΥΓ.3 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 10-0. 3-0 οι άνδρες και 7-0 η Κ20. Διευρύνει την... πελατεία του ο ψυχίατρος!

ΥΓ.4 Κοιτάς τον πάγκο του Ολυμπιακού και βλέπεις Τσόρι, Καμπιάσο, Καρντόσο. Κοιτάς εν συνεχεία τον πάγκο της ΑΕΚ και βλέπεις Πέκχαρτ, Πλατέλλα, Αραβίδη.

ΥΓ.5 Όταν ο άξονάς σου, ανασταλτικά, αποτελείται από τέσσερα ψηλά και "βαριά" κορμιά (Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλο) οι γρήγοροι Μάρτινς, Φορτούνης (συν τους Σεμπά, Ελιονούσι που συνέκλιναν) θα σε... κάνουν γιο-γιο!

ΥΓ.6 Έβλεπα τις κινήσεις του Ελιονούσι. Πως συνέκλινε δίπλα στον Φορτούνη αφήνοντας όλη την πλευρά στον Φιγκέιρας. Αυτό ακριβώς ζητάει ο Τιμούρ από τους ακραίους επιθετικούς της ΑΕΚ. Είδατε κανέναν να το κάνει (όχι μόνο χθες, σε όλα τα μέχρι τώρα ματς πρωταθλήματος); Ας κρατήσει το βίντεο του αγώνα να τους το δείχνει.

ΥΓ.7 Κάποτε είχαμε τον Ντέμη και τον Θε(ω)μά για να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό. Τώρα έχουμε τον Σιμόες για να γλιτώνουμε τις συντριβές. Υπενθυμίζω: στο περσινό ματς βγήκε ως αλλαγή στο 1-0, έληξε 4-0. Φέτος έμεινε στον πάγκο, 3-0 τελικό σκορ. Δηλαδή με Σιμόες στο γήπεδο: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0, με Σιμόες στον πάγκο Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0. Άλλαξαν οι εποχές...

ΥΓ.8 Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι οι μόνοι που διασώθηκαν από το ναυάγιο...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα