Η 1η καλή εμφάνιση του Μπακασέτα

Άρθρο για την επικράτηση της ΑΕΚ στην Βέροια
Σχετικά εύκολα διπλασίασε η ΑΕΚ τις νίκες της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 της Βέροιας. Εν συγκρίσει με την αναμέτρηση της πρεμιέρας ο "δικέφαλος" έδειξε καλύτερη αγωνιστική εικόνα (αν και σκόραρε λιγότερο).

Αν αυτό οφείλεται στην πιθανή βελτίωση της ομάδας (λογικό είναι, αγώνα - με τον αγώνα, να "δένουν" οι πέντε νέοι της ενδεκάδας και να μαθαίνουν οι παίκτες τι ζητάει ο Κετσπάγια) ή στην πιθανή διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων (Βέροιας και Ξάνθης) θα φανεί στην πορεία.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η πρώτη καλή εμφάνιση του Μπακασέτα με τα κιτρινόμαυρα (ή μάλλον τα σχεδόν ολόμαυρα)! Γκολ, δοκάρι, ασίστ, διαρκής κίνηση, όλα όσα γνωρίζαμε γι' αυτόν (και μας "ανάγκασαν" να τον αποκτήσουμε) μας τα έδειξε. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια.

Ξεχώρισα επίσης τον Τσιγκρίνσκι, τον Πατίτο και τον Ντίντακ. Σε ανοδική τροχιά ο Γκάλο και ο Λέσκοτ (αλλά κάτω ακόμη από τα στάνταρ τους), μέτριος ο Σιμόες (λογικό, ήταν η πρώτη εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του) και ο Μάνταλος (αν και -θαρρώ- δεν είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη, καθώς αναγκαζόταν να κάνει κι ένα μέρος της δουλειάς του Σιμόες).

Όσον αφορά τον Πατίτο είναι προφανές ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να βγάλει ενενηντάλεπτο (σε full ρυθμό). Επίσης, όσο κι αν οργανωτικά έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα, ανασταλτικά υπάρχει κενό από την πλευρά του. Θυμηθείτε πόσες επελάσεις (έφθανε μέχρι την αντίπαλη περιοχή) έκανε ο Βασιλαντωνόπουλος, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Αντικαταστάθηκε ο Πατίτο, τέρμα οι επελάσεις του νεαρού μπακ. Με τον Πατίτο αριστερά δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ο Ντίντακ (ο οποίος θεωρείται καλύτερος ανασταλτικά από τον Ντίας).

ΥΓ. Πολύ κουβέντα και συζήτηση για το θέμα που προέκυψε με τον Αραβίδη. Πάμε παρακάτω...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα