ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (pregame)

Ευτυχώς που ήρθε το Σαββατοκύριακο για να γλιτώσουμε λίγο απ' όλη την παραφιλολογία της εβδομάδας και να ασχοληθούμε με ποδόσφαιρο. Βάζουμε στην άκρη τα διοικητικά, οικονομικά, κουτσομπολίστικα, "αποδυτηριακά", από Δευτέρα πάλι! Ντέρμπι λοιπόν στο ΟΑΚΑ και ειλικρινά δεν έχω εικόνα, δεν ξέρω τι να περιμένω.

Θεωρητικά το παιχνίδι ξεκινά από "Χ" όπως τα περισσότερα ντέρμπι. Ξεφεύγει από την ισοπαλία, που πάει; Πραγματικά δεν έχω εικόνα. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες βρίσκονται "σε περίεργη φάση". Δεν έχουν σταθεροποιηθεί κάπου για να έχουμε κάποια δεδομένα να "χτίσουμε" μία πρόβλεψη. Προπονητής δεν είμαι, ούτε μπορώ να ισχυριστώ πως κατέχω περισσότερα από τον Λίνεν.

Θέλω να πιστεύω πως το πείραμα, στις προπονήσεις της εβδομάδος, του 4-4-2 με Γκερέιρο, Κορδέρο στα άκρα ήταν μόνο για να μπερδέψει τον αντίπαλο κι όχι η βασική του επιλογή για το σημερινό ματς. Παρένθεση: αυτό με τον Γκερέιρο ακραίο αριστερό χαφ μου θύμισε ένα αντίστοιχο 4-4-2 του Φερέρ με ακραίο τον Ρίμπο.

Μπορεί ο σημερινός Γκερέιρο να είναι το αντίστοιχο του Ριβάλντο (αναλογικά) αλλά υπάρχει τέτοια διαφορά ποιότητας (όχι μόνο μεταξύ των δύο Βραζιλιάνων αλλά και μεταξύ των δύο ομάδων της τότε ΑΕΚ και της φετινής) που δεν έχει νόημα η όποια -αναλογική- σύγκριση. Δηλαδή το ότι "έπιασε" τότε δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα "πιάσει" και τώρα σε μικρότερο ποιοτικό βεληνεκές...

ΠΑΕ ΑΕΚ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ημερομηνία: Κυριακή 03/03/13
Ώρα διεξαγωγής: 19:30
Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.

Διαιτητής: ΣΠΑΘΑΣ ΗΛΙΑΣ (Πειραιά)
Α’ Βοηθός: ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (Κορινθίας)
Β’ Βοηθός: ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Αθηνών)
4ος: ΜΑΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Ημαθίας)
Παρατηρητής: ΜΠΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Χαλκιδικής)

Η αποστολή της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέ- ιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Ανάκογλου, Μπουγαΐδης, Καραλής, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρί- νος, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας, Ζέκα, Σισοκό, Γιοκίν, Κοτσόλης, Μπαρμπαρούσης, Φορναρόλι, Φιγκερόα, Σπυρόπουλος, Καϊπέρ, Τριανταφυλλόπουλος.

ΥΓ. Αναμένω απόδοση Κατίδη (κατά τα φαινόμενα θα ξεκινήσει βασικός) χωρίς να παραγνωρίζω ότι:

α) του λείπει αγωνιστικός ρυθμός γιατί αγωνίζεται ελάχιστα. Παίκτης χωρίς παιχνίδια στα πόδια του δεν μπορεί να κριθεί επαρκώς είτε κάνει καλό, είτε κακό παιχνίδι,

β) ελλοχεύει ο κίνδυνος, το άγχος του νεαρού ποδοσφαιριστή να αποδείξει πράγματα (αγωνιστικά και μη), το οποίο ένας άπειρος ποδοσφαιριστής δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί, να μην του επιτρέψει να έχει καθαρό μυαλό για να κάνει τα βασικά και να μην ξεφύγει σε εξεζητημένα πράγματα - υπερβολές...

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίας εβδομάδας

Σχόλιο πάνω στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Περί Κατίδη...

Η στατιστική απεικόνιση της νίκης στην Λαμία

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση...

Δείτε όλα τα γκολ της ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα